Aradi Kamaraszínház: még két előadás júniusban

Aradi Kamaraszínház: még két előadás júniusban

Június 15-én, szombaton 19 órakor a Bábszínház termében újra látható az Aradi Kamaraszínház legújabb saját produkciója, a Shirley Valentine. Willy Russel többszörösen díjnyertes színdarabjának premierjét májusban tartották. A bravúros és szórakoztató one-woman-showban Kézdi Imola Jászai Mari-díjas, többszörös UNITER-díjas színésznő lép a nézők elé: Shirley szerepében elnyomásról, nőiségről, múló időről páratlan színpadi humorával és intelligenciájával szabadon beszélhet. Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabjában megismerjük a kétgyerekes liverpooli háziasszony, Mrs. Bradshaw mindennapjait, aki egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal. A monodráma rendezője Porogi Dorka, zeneszerzője Trabalka Cecília, látványtervezője Adrian Ganea kolozsvári képzőművész.

Június 18-án, kedden 19 órakor a Bábszínház termében a John Cristopher-Wood GarázsMacbeth című darabját tekinthetik meg a nézők a Gyulai Várszínház előadásában. A thrillerkomédiává alakított Macbeth-adaptáció egyfajta tréfálkozó tisztelettel hozza közelebb a nézőkhöz a nagy angol bárdot szórakoztató, kellemes, ugyanakkor a fiatalabb közönség számára is érthető előadást kínálva. A szöveget a Békéscsabán élő József Attila-díjas költő, Farkas Wellmann Éva fordította, a dramaturg a Gedeon József Amfiteátrum-díjas Lőkös Ildikó, a rendező a szintén Gedeon József Amfiteátrum-díjas Árkosi Árpád. A bolondos Elsie szerepét jutalomjátéknak szánta a Gyulai Várszínház a gyulai Kovács Vanda számára. De jutalomjáték Norman szerepe, a férjét játszó Sipos Imrének is. A jellegzetes angol humorban bővelkedő történet szerint a kisvárosi házaspárnak elege lesz a tévéshow-kból, és az „igazi” kultúrára kiéhezve elhatározzák, hogy a lakótelepi garázsukban a környékbeli barátoknak maguk fogják előadni Shakespeare Macbeth-jét. Igaz, szerintük, a skót dráma kissé régimódian túl van írva, ezért kénytelenek rövidíteni, átírni, a tucatnyi szereplőt pedig mindössze maguk ketten életre kelteni…

Mindkét produkció bérleten kívüli előadásként szerepel az Aradi Kamaraszínház kínálatában. Jegyek kaphatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában 25 (teljes ár), 15 (nyugdíjas, egyetemista) és 8 (diák) lejes áron. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Kézdi Imola
Sipos Imre, Kovács Vanda
Categories: Életstílus, Slider

Write a Comment

<

Nem vagyok robot : *