Szivacsok, törölközők, mezek meg az ajtó: UTA-Voluntari 1-0

Szivacsok, törölközők, mezek meg az ajtó: UTA-Voluntari 1-0

Az I. Ligába való feljutás utolsó párharcának utolsó mérkőzése még a kezdőrúgás előtt lejátszódott. Azt nem mondhatni, hogy „ember emlékezet óta nem látott” felhőszakadás zúdult volna a városra, ám ami lehullott, bőven elég volt arra, hogy egy ország kacagjon Aradon: bírók, játékosok, bárki, aki „mozgott”, szivacsokkal, mezekkel, törölközőkkel próbálta letakarítani a vizet a pályáról, sőt, egy szekrényajtó is előkerült, amelyet a piros-fehérek vetettek be vízseprésre. A meccs közel 30 perces késéssel kezdődött.
A Voluntari-ban kapott három gól ledolgozása reménytelen feladatnak bizonyult, és Ciprian Rus, 88.percben szerzett góljával az UTA legalább megmentette a becsületét, végig tisztességgel küzdöttek.
A közönség az utolsó percig drukkolt, sőt, a végén, már az „ősellenség” Poli is felkerült a rigmusok közé, hisz a II. Ligában ismét szembe kerülnek.
Az UTA költségvetése, játékosállománya egyelőre kevés az I. Ligához. Az újaradi Motorul stadion pedig az osztrák másodosztályban edzőpályának sem felelne meg.
A főként saját nevelésű, fiatal játékosokra alapozó csapat jó úton indult el, ha sikerül ezt folytatni, akkor a megépült új arénával van esély az I. Ligába való visszatéréshez.
Ehhez azonban sokkal több pénz is kell a magánszférából.

Categories: Slider, Sport