Hétvégén templombúcsú Pécskán

Hétvégén templombúcsú Pécskán

A Pécskai Római Katolikus Plébánia és a helybeli Kolping Család, Pécska Város Polgármesteri Hivatalának és a Helyi Tanácsnak támogatásával, idén is kétnapos programmal ünnepli az 1887-ben a Szentháromság tiszteletére felszentelt templom búcsúját.
A szórakoztató műsort szombaton délután 17.30 órától a 4-es számú óvoda tanévzáró ünnepi előadása és az előkészítő osztályba iratkozottak búcsúztatása nyitja meg.
19.00 órakor következik a 2-es számú Általános Iskola I-IV. osztályának könnyűzenei műsora, ezután az aradi Dum-Dance Team tánciskola bemutatója lesz, majd a Pécskai Gyermekek Klubjának Ministars és Enery csoportjai lépnek színpadra.
20.30-tól utcabál kezdődik a Kvint zenekarral.
Szentháromság Vasárnapján 17.00 órától ünnepi szentmise, a prédikációt Bajnai Beke István kanonok, battonyai plébános tartja.
19.00 órától népzene és néptánc műsor, fellép a pécskai 2-es számú Általános Iskola I-IV. osztályának néptánccsoportja, a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Kis Maros citerazenekara, a pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes apraja-nagyja (Bojtocska, Kis Boglárka, Nagy Boglárka és Búzavirág csoportja) és a pécskai Păstrătorii Tradiţiei Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja.
A programot szabadtéri diszkó zárja gépzenével.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Főoldal-5