Hétfőtől lehet jegyet vásárolni a budapesti Nemzeti Színház előadására

Hétfőtől lehet jegyet vásárolni  a budapesti Nemzeti Színház előadására

November 15-én, szombaton 19 órától, a nagyszínházban a budapesti Nemzeti Színház vendégszerepel Aradon, az Aradi Kamaraszínház meghívására, a Vitéz lélek című Tamási darabbal. Ez az előadás az új vezetésű Nemzeti Színház első bemutatója volt, amely az újrakezdés gondolatát hordozza magában. “Keresve sem találhatnék a világirodalomban még egy olyan szerzőt és darabot, amely most jobban illene hozzánk, az újrainduló Nemzetihez, mint Tamási Áron és a Vitéz lélek. Leginkább a derű miatt, ahogyan ez a történet megszólal”, nyilatkozta Vidnyánszky Attila, az előadás rendezője.

A Vitéz lélek aradi bemutatója évfordulót is ünnepel, hiszen 140 éve, 1874. szeptember 21-én tartották az első premiert az aradi színház akkor elkészült új épületében.

Az előadás főbb szerepeit Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Martinovics Dorina és Reviczky Gábor alakítja, vendégművészként Mécs Károly és Nagy Anna is színpadra lép. A díszletvilág Olekszandr Bilozub munkája, a zeneszerző Könczei Árpád.

Az előadás időtartama 3 óra, két szünettel.

Az előadás nincs benne az Aradi Kamaraszínház bérletében, jegyek 30 illetve 20 és 10 lejes áron az RMDSZ székházában kaphatóak október 27-től 10 és 17 óra között.

Foglalások az akamara.ro@gmail.com címen illetve a 0755/04–52–00-ás számon.

Categories: Életstílus, Slider