„Tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba!”

„Tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba!”

A Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület idén is megkezdi a betlehemi jászol felé vezető adventi útját, amelyre szeretettel hívja és várja a kedves keresztény testvéreket.
A köztéri adventi koszorút a Pécska Város Polgármesteri Hivatala előtti téren állítják fel az egyesület tagjai.
Az idei év adventi hírnökei:
Az első gyertyalángot, a HIT gyertyáján Antal Péter, Pécska város polgármestre gyújtja december 1-jén 16.00 órakor.
A második gyertyalángot, a REMÉNY gyertyáján Pécska testvárvárosa, Battonya képviseletében Bajnai István a Battonyai Szentháromság Plébánia kanonok-plébánosa gyújtja december 8-án 16.00 órakor.
A harmadik gyertyalángot, az ÖRÖM gyertyáján a Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Kolostori Kölyökszínház tagjai és Páll Éva nevelő gyújtják meg december 15-én 16.00 órakor.
A nagyedik gyertyalángot a SZERETETT gyertyáján a Tornyai Pro Pir Kult Hagyományőrző Egyesület elnöke Tóth Piroska és alelnöke, Suttyák András gyújtják december 22-én 16.00 órakor.
December 15-én, Advent harmadik vasárnapján 17.00 óratól szeretettel hívjuk és várjuk a kedves keresztény testvéreket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Kolostori Kölyökszínház „A MUZSIKA HANGJA” című adventi előadására a pécskai Doru Ioan Petescu Művelődési Házba.
Az adventi szent időhöz közeledvén sok olyan gondolat van, ami átadható, és sok olyan pillanat, ami szétosztható, még sötétben járva, de a fény felé haladva, a Megváltóra várva, meleg szívvel, csendben kopogtatok a szívek ajtaján, jöjjennek tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba s ha majd ébred az ünnep minden percben nevet majd ránk, hiszen jut mindenkinek a tiszta fényből egy cseppnyi láng!
Az előadásra belépő jegyeket nem árúsítunk, de adományokat elfogadunk a Szent Ferenc Alapítvány Kolostori Kölyökszínház javára, amelyeket az előadás helyszínén, egy dobozkába lehet majd betenni.
„Ha veszel megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved!”

Balta Tajcs Tünde

Categories: Életstílus, Főoldal-5