Kigolyózta Gáspárik Attilát az Erdélyi Magyar Televízió

Kigolyózta Gáspárik Attilát az Erdélyi Magyar Televízió

A rossznyelvek szerint RMDSZ-tévéként aposztrofált Erdélyi Magyar Televízió különösebb magyarázat nélkül szüntette meg Gáspárik Attila közéleti műsorát. Az érintett Facebook-bejegyzésére az Átlátszó Erdély portál hívta fel a figyelmet.
„Ma reggel megtudtam, hogy többet nem szerepel az Erdélyi Kávéház az Erdélyi tv műsorán. Magyarázat nincs.” – írta Facebook-bejegyzésben a műsor vezetője, Gáspárik Attila.
„Ma reggel felhívtam az Erdélyi Magyar Televízió vezérigazgatóját, Soós Attilát, aki azonban nem volt hajlandó megindokolni a döntést. Azt mondta, nem tartozik nekem semmilyen magyarázattal, és megkért, hogy többet ne hívjam fel” – mondta el az Átlátszó Erdélynek a műsorvezető, hozzátéve, hogy a műsor megszüntetésére „ki lehetett volna találni millió indokot, azt, hogy a műsor megkopott, vagy hogy nem volt jó a sminkem, bármit”. Gáspárik szerint egyértelmű cenzúráról van szó – olvasható az Átlátszó Erdély portálon.
Az Erdélyi Kávéház közéleti-kulturális beszélgetőműsor. A bő 20 perces beszélgetéseket eddig heti rendszerességgel lehetett követni az Erdélyi Magyar Televízión. A műsort 8 éve vezeti Gáspárik Attila, elmondása szerint ezért a munkájáért sosem kapott pénzt.
„Soha nem kaptam olyan jelzést ezzel a műsorral kapcsolatban, hogy valami nem lenne rendben. Mindig igyekeztem a lehető legkülönbözőbb világnézetű embereket meghívni” – mondta Gáspárik, hozzátéve azonban, hogy az ETV egy másik műsorából, a Sajtóprésből „kikopott”, egy ideje oda már nem hívják meg.
“Volt olyan, hogy egy-egy Sajtóprés-beszélgetés után felhívtak a Communitastól (a Communitas Alapítvány a televízió finanszírozója – szerk. megj.)” – emlékezett vissza Gáspárik az atlatszo.ro portálon.

Fotó: atlatszo.ro

Categories: Aktuális, Slider