Előkészítő osztályokba való beiratkozás menetrendje

Előkészítő osztályokba való beiratkozás menetrendje

Meghatározta az oktatási minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozás módszertanát a 2021-2022-es tanévre, írja az Agerpres. A tervezett menetrend szerint a tanfelügyelőségek március 17-én teszik közzé az iskolai körzeteket, a beiskolázási tervet és az indítandó előkészítő osztályok számát.

2021. március 29-április 28. között a gyermekek szülei vagy törvényes képviselői kitöltik és benyújtják a beiratkozási űrlapot. A kérést abba az iskolába kell benyújtani vagy online elküldeni, amelyikbe a gyerek felvételét kérik.

Az elemi iskolába történő beiratkozás első szakaszára 2021. május 10-20. között kerül sor.

Május 10-11. között az országos bizottság feldolgozza a beiratkozási kérelmeket, és elosztja a gyerekeket az iskolai körzetek szerint.

Május 11-18. között feldolgozzák a kérelmeket az oktatási egységek szintjén, és az esetleg szabadon maradt helyekre besorolják azokat a gyerekeket, akik felvételét más tanintézménybe kérték, mint a lakhely szerinti körzeti iskola.

Május 20-án közzéteszik az iskolákban és a tanfelügyelőség honlapján a beírt gyerekek lajstromát és a szabadom maradt helyeket.

Május 21-én kezdődik az iratkozás második szakasza, amikor közzéteszik a tanfelügyelőség által kidolgozott eljárást, amellyel besorolják a gyerekeket a szabadon maradt helyekre.

Május 24-31. között, a szülők kérelmét lehetőség szerint figyelembe véve, elosztják a megmaradt gyerekeket a megmaradt helyekre.

Június 4-én minden iskolai egységben kifüggesztik az előkészítő osztályokba felvételt nyert gyerekek végleges névsorát.

Szeptember 1-10. között rendezik azon gyerekek helyzetét, akik valamilyen okból kimaradtak a beiratkozásból.

Categories: Aktuális, Slider