Megtizedelték a szomszédvárban csapatot: Gyula-Arad 10-1

Megtizedelték a szomszédvárban csapatot: Gyula-Arad 10-1

A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont Gyula és Arad önkormányzatának hagyományos futsalmérkőzésének március 19-én. A testvérvárosi derbinek igen nagy volt a tétje, hiszen a gyulai együttes az Aradon március 12-én lejátszott találkozón 5-1-re alulmaradt ellenfelével szemben. A fürdővárosi csapatnak egy hete volt, hogy rendezze sorait, és visszavágjon testvérvárosának, számolt be az eseményről a Gyulai Hírlap.
A revans előtt Bogdan Boca tanácsos és Szalai György önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket, amelyben mindketten a már több, mint huszonöt esztendeje tartó kiváló testvérvárosi kapcsolatok egyik építőkövének tartják az ehhez hasonló megmérettetéseket.
A baráti összecsapás Baktai Ferencé, a Gyulasport NKft. szakmai vezetője kezdőrúgása nyitotta meg, amely után felgyorsultak az események. A hazai csapat szinte azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását, amely után már az első félidőben 4-0-ra elhúzott a házigazda együttes.
A második félidőben tovább folytatódott a fürdővárosi nyomás, amelynek köszönhetően vissza adta testvérvárosának az öt gólos kölcsönt, majd ötöt ráadásként adott ellenfelének a gyulai önkormányzat gárdája.
A két „válogatott” az idén már nem találkozik egymással, azonban a testvérvárosi kapcsolatok tovább mélyülnek majd az aradi Kézfogások elnevezésű rendezvénysorozaton – zárult a Gyulai Hírlap tudósítása.

Categories: Környékünk, Slider