Csodamentes RMDSZ-kongresszus lesz februárban: Kelemen Hunor újra nekifut

Csodamentes RMDSZ-kongresszus lesz februárban: Kelemen Hunor újra nekifut

2019. február 22-23-án szervezi meg Kolozsváron az RMDSZ a tisztújító kongresszusát. Ma délelőtt egy kolozsvári sajtóbeszélgetésen Kelemen Hunor elnök bejelentette, hogy indul a választáson. “Van tapasztalatom és energiám ahhoz, hogy az RMDSZ-t a következő négy évben is el tudjam vezetni. Új terveim is vannak, és azt, amit elkezdtünk közösen, azt végig szeretném vinni” – olvasható a Szövetség sajtóközleményében.
„Nyolc éves tapasztalatommal az elnöki tisztségben a kihívások is világosak, amelyek előtt állunk, és készen állok a válaszok megkeresésére. Az elmúlt időszakban az RMDSZ-en belül lényeges kérdésekben tudtunk – sokszor viták árán, mert voltak vitáink és lesznek még – olyan döntéseket hozni, amelyeket szervezetünk nagy többsége támogatott. A hazai eredmények és a közösségépítés mellett nemzetközi sikereink is voltak – többek között a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése” – tájékoztatott a közlemény.
Amennyiben valaki elég bátorságot érez magában, hogy megméretkezzék az jelenlegi elnökkel szemben, annak január 8-ig kell benyújtania pályázatát.

Fotó: rmdsz.ro

Categories: Aktuális, Slider