Hétfőre kicsapott UTA: vajon kinek az érdeke?

Hétfőre kicsapott UTA: vajon kinek az érdeke?

Egy szó nem esett arról az UTA mai sajtótájékoztatóján, hogy a II. Ligában szereplő csapatnak, némi kuriózumként, miért kell hétfőn játszania hazai meccsét a Metalul Resicabánya ellen. Korábban azonban az illetékesek elmondták, hogy a mérkőzést közvetítő, és ezért a piros-fehéreknek (is) fizető DigiSport akarta a hét első munkanapjára tolni a találkozót. Rossznyelvek szerint azonban az UTA is ludas lehet, hisz Világoson játszik, a szurkolóknak pedig ingyenes buszokat ígért. Hétfőn azonban, lévén munkanap, nyilván kevesebb a világosi kalandot bevállaló drukker, mint szombaton, vagy vasárnap, tehát spórolhatnak. Mindez természetesen csupán feltételezés. A lényeg, hogy az aradiak a tavaszi idény első hazai meccsét idegenben játsszák.
A dolog pikantériája, hogy Laurenţiu Roşu vezetőedző ma, csütörtökön, négy nappal a meccs előtt bevallotta, még csak nem is látta a pályát, fogalma sincs, hogy kisebb, vagy nagyobb a Motorulnál.
Az UTA pénteken, március 3-án látja először, hol játszanak 6-án: a múlt héten az esőzések miatt nem akarták „megzavarni” a pázsitot, a héten pedig várták a hitelesítést. A jövő sem lesz rózsásabb, hisz heti egy edzést majd Világoson zavarnak le, legalábbis amíg a Motorul tocsog a víztől.
A csapat számára a Metalul ellen egyébként a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, Roşu szerint levonták a brăilai vereség tanulságait.
A szakszövetség állítólag ma hitelesítette a világosi arénát.

(Fotó: Laurenţiu Roşu)

Categories: Slider, Sport