Kamaraszínház: Játék a kastélyban

Kamaraszínház: Játék a kastélyban

Május 22-én és 23-án az Aradi Kamaraszínház nézői Molnár Ferenc kétségtelenül legvirtuózabb vígjátékát, a Játék a kastélyban című előadást tekinthetik meg a Tatabányai Jászai Mari Színház előadásában az aradi nagyszínházban.
Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg…
Megmenthető-e az operett, elkerülhető-e a botrány, meg lehet-e kímélni a fiatal szerelmest a csalódástól? Molnár Ferenc mindenesetre teljes színházi arzenálját, összes trükkjét beveti a siker érdekében, és ezzel kezdetét veszi az igazi színpadi bravúrról szóló bravúros komédia, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.
A Tatabányai Jászai Mari Színház és az Aradi Kamaraszínház számára fontos az esélyegyenlőség biztosítása, ezért a Játék a kastélyban című előadás – később pedig a Csoportterápia is –audio-narrátorral is elérhetővé válik. Az előadás előtt érkező vakok és gyengénlátók a teljes színházi élmény megtapasztalása érdekében körüljárhatják a színpadot, megtapogathatják a díszleteket és a kellékeket is. Az audionarráció, vagyis a hangos leírás, vakok és gyengénlátók számára teszi hozzáférhetővé a színházi előadásokat. Egyfajta narrációnak tekinthető a látottakról (pl. képek, helyszín, testbeszéd, arckifejezések stb.), ami a párbeszédek között hangzik el anélkül, hogy megzavarná a fontos hang- és zenei effektusokat. Érdeklődni a 0742 598955-ös telefonszámon lehet.
Az előadás helyszíne a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagyterme. Május 22-én, 19.00 órakor az esti bérletek és a meghívók, május 23-án 18.00 órakor a délutáni bérletek és a diákbérletek érvényesek.
Jegyek a nagyszínház pénztárában és online: www.biletmaster.ro

Categories: Életstílus, Slider