A kormánykoalíciós kerék szex-kátyúba zökkent

A kormánykoalíciós kerék szex-kátyúba zökkent

Kitört a koalíciós cirkusz a szenátusban, miután Klaus Iohannis államfő újraelemzésre visszadobta az iskolai szexuális nevelésre vonatkozó törvényt. Az államfő azt kérte, hogy a “szexuális nevelés” meghatározást cseréljék ki “egészségügyi nevelés”-re és a diákok részvétele szülői engedélytől függjön.

Az USR PLUS egyetért az államfői igénnyel, az RMDSZ és a liberálisok még gondolkodnak, ám úgy tudni, a háttérben sistereg a koalíciós partnerek közötti zsarolás: ki, mit, szavaz meg más törvénykezdeményezésért, kinevezésért cserébe.

“Még nem született döntés a koalícióban az iskolai szexuális nevelésről szóló tervezettel kapcsolatban” – közölte kedden a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, akit az Agerpres idézett.

Ludovic Orban rámutatott, tárgyaltak a témáról a koalíciós egyeztetéseken, mindenki ismertette a véleményét, végleges döntés azonban nem született, a téma jellegéből adódóan nehéz egységes álláspontra jutni.

“Valamilyen formában meg kell találni az egyensúlyt, olyan megoldásra van szükség, amely azon szülők számára is kielégítő, akik attól tartanak, hogy a szexuális nevelést a gyermekek számára nem megfelelő módon használják fel, és azok számára is, akik szükségesnek tartják ezt” – mondta.

A Román Patriarchátus, akárcsak a többi romániai egyház, határozottan annak a híve, hogy az iskolai tantervet el kell határolni mindenféle ideológiától, többek közt a “gender-ideológiától” is – közölte a Román Ortodox Egyház szóvivője, Vasile Bănescu.

“A szexuális nevelés nevű tantárgy bevezetése lábbal tiporná a szülők akaratát és azt az alkotmányos jogukat, hogy döntsenek saját gyermekeik oktatásáról” – véli az ortodox egyház szóvivője.

A patriarchátus szerint a kötelező szexuális nevelés a gyermekek ártatlansága elleni merénylet, amely megakadályozza őket természetes fejlődésükben, és arra készteti a fiatalokat, hogy korábban kezdjenek nemi életet élni.

Categories: Aktuális, Slider