A Magyar Kultúra Napja Aradon

A Magyar Kultúra Napja Aradon

A Kölcsey Egyesület és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete csütörtökön, 2017. január 25-én 18.00 órakor a Kamaraszínház termében (Bábszínház) tartja a Magyar Kultúra Napja ünnepséget Aradon.
Az egyesület elnökségének döntése alapján idén Kölcsey-díjban részesül:
– Jámbor Ilona, az In memoriam 1956 Egyesület elnöke, az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméjének őrzéséért, annak aradi vonatkozásainak feltárásában végzett évtizedes munkájáért és a Szoboszlay-per áldozatai emlékének ápolásáért, és
– Kocsis Rudolf, szobrászművész, Arad magyar vonatkozású köztéri szobrainak visszaállításában kifejtett munkájáért és Arad új, magyar köztéri szobrainak alkotójaként.
Jámbor Ilona laudációját, Nagy István, a pécskai Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület elnöke, Kocsis Rudolfét pedig Puskel Péter, közíró, helytörténész tartja.
A Kölcsey Egyesület ezen az estén mutatja be legújabb, a 2015 – 2016-os esztendők Kölcsey Évkönyvét is, mely érdekes tanulmányok, irodalmi alkotások s az egyesület 2015 és 2016-os fontosabb eseményei áttekintésének, felidézésének gyüjteménye.
A mintegy 360 oldalas könyvet az egyesület tagjai illetve a résztvevők ajándékba kapják.
Az est második részében Lázár Balázs és Tallián Mariann, budapesti színművészek Arany János balladáiból összeállított zenés-irodalmi műsorát nézhetik meg a jelenlévők. Az előadást különlegessé teszi a magyar szerzők zeneműveit felvonultató hegedűjáték mely oldja és egyben összeköti a balladák sűrű atmoszférájú világát.
Belépők igényelhetők: Nagy Gabriellánál a Nyugati-Jelen könyvüzletében, az RMDSZ Arad-megyei szervezeténél, a Kölcsey Egyesületnél pedig Berecz Gábortól – tel.: 0723897746, Fekete Károlytól – tel.: 0722350238, Márkus Jánostól – tel.: 0723518163, Erdélyi Istvántól – tel.: 0721706994.
A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szertetettel hívnak és várnak a szervezők.

(Kölcsey Egyesület sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5