Kelemen Hunor a konzultáció után: megkeresnek, támogatásunkat kérik

Kelemen Hunor a konzultáció után: megkeresnek, támogatásunkat kérik

Olyan kormányt szeretnénk, amely képes jól kormányozni Romániát. Nem ismerjük Viorica Dăncilăt, a PSD miniszterelnök-jelöltjét, nincsenek pro, sem kontra érveink támogatásával kapcsolatban. Megvárjuk, hogyan dönt az államelnök – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök szerdán a Cotroceni-palotában, az államelnöki konzultációt követően.
Az RMDSZ elnöke balszerencsének nevezte azt, hogy kormányválsággal indult a 2018-as év. Viorica Dăncilă nevesítéséről elmondta: nem beszéltek még vele, nem ismerik a szándékait, azt sem, mit tervez miniszterelnökként: „nincsenek előítéleteink sem. Megvárjuk az államelnök döntését, ha ő elfogadja és kinevezi, leülünk és egyeztetünk vele, meghallgatjuk, mit mond, milyen miniszterekkel és kormányprogrammal készülnek. Ha számítanak az RMDSZ szavazataira, megkeresnek, és a támogatásunkat kérik” – tette hozzá Kelemen Hunor.

Az előrehozott választások ötlete álom, a mai kontextusban, az Alkotmány szerint nem is lehetséges – fogalmazott a szövetségi elnök. A mai állás szerint a PSD-ALDE koalíciónak van többsége a parlamentben, ez egy erős érv amellett, hogy ők alakítsanak újra kormányt.
„Szeretnénk tudni, mit gondolnak a parlamenti pártok vezetői Mihai Tudose múlt heti kijelentéséről, ez idáig senki részéről nem érkezett semmilyen válasz nyilvánosan;Viorica Dăncilăról tudjuk, hogy elhatárolódott a volt miniszterelnök kijelentésétől” – összegzett Kelemen Hunor.
Az RMDSZ elnöke mellett Cseke Attila szenátusi frakcióvezető, Korodi Attila képviselőházi frakcióvezető és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere vett részt a találkozón.

(RMDSZ-sajtóközlemény)

Fotó: presidency.ro

Categories: Aktuális, Slider