Zöld Nyíl, borkóstolás: életet lehelnek Arad-Hegyaljába

Zöld Nyíl, borkóstolás: életet lehelnek Arad-Hegyaljába

A Zöld Nyíl beállítása után az Arad Megyei Tanács és az Arad-Hegyalja borvidék pincészetei ma rátettek egy lapáttal a történelmi régió idegenforgalmának kicsíráztatása érdekében. Szeptember 9-től borkóstolással bővül a nosztalgikus villamosozás: az érdeklődőket az Aradról Gyorokra telepítendő városi sétavonat várja majd a község központjában, ahol a villamosok fordulnak, s ezzel szállítják a vendégeket borkóstolásos pincelátogatásokra.
A megyei tanács közleménye szerint nyolc pincészet lesz a partner, a turisták VIP és standard borkóstolási program között választhatnak.
A kezdeményezést csak dicsérni lehet, ideje volt, hogy szervezett csoportokban is lehessen borkóstolni Arad-Hegyalján, kérdés viszont, életszerű-e zsebnél fogva VIP-re és “standard”-ra osztani az ugyanazon a járművön érkezőket egy pincészethez. Mert ha véletlenül csupán egy VIP-es lesz a kisvonaton, akkor őt külön terembe viszik külön borásszal, külön tányérkával, pohárkával és villácskával, kanálkával borkóstolni, majd falatozni?

(irházi)

Fotó: Gyorok központja, itt szállnak át a kisvonatra

Categories: Életstílus, Slider