Arad megyei önkormányzatokat is érdekel a termálenergia

Arad megyei önkormányzatokat is érdekel a termálenergia

A Románia nyugati részére is kiterjedő DARLINGe elnevezésű nemzetközi pályázat nyitórendezvényére került sor hétfőn Budapesten, a vezető partner szerepét betöltő Magyar Földtani és Geofizikai Intézetben.
Az eseményen az Arad megyei partner Terratechnik Kft. mellett több önkormányzat is képviseltette magát. Bognár Levente aradi alpolgármester, illetve a pécskai, pankotai és zarándi polgármesteri hivatalok képviselői kérdéseket is feltettek az esemény végén megtartott szabad beszélgetésen a termálvíz konkrét felhasználásáról.
A hat országból (Magyarország, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina) érkezett szakemberek és érintettek számára részletesen bemutatták a 2019 közepéig tartó pályázatot, amelynek keretében Arad megyében is terveznek méréseket.
Az Európai Unió Interreg Duna Transznacionális Programjának keretében megvalósuló pályázat fő célja a meglévő, ám kiaknázatlan geotermikus erőforrások fenntartható felhasználásának népszerűsítése a távhő ágazatban. Lezárta után valamennyi adatot egy interaktív webportálon közölnek majd.
Addig is minden fontos információ megtalálható a http://www.interreg-danube.eu/ honlapon.

Sinka Pál

Categories: Környékünk, Slider