Gerelyt dobtak a békébe: már kérik a stadiont

Gerelyt dobtak a békébe: már kérik a stadiont

Vastagszik az ellentét Aradon a labdarúgás és az atlétika között, miután tíz nappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón – amelyről az Aradi Nap részletesen beszámolt – elhangzott, hogy az UTA, az első két hazai meccsét kivéve, összes tavaszi találkozóját a Gloria stadionban játssza. Ennek érdekében a polgármesteri hivatal igérte, pénzt, paripát nem kímélve, március 31-ig hitelesíti az arénát második ligás meccsek lejátszására.
Az Arad Megyei Atlétikai Egyesület hallani sem akar a dologról, a sajtótájékoztatót követően már Mészár Sándornak, az Arad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság elnökének, az UTA-projekt “atyjának” a fejét követelték.
A sportarad.ro híre szerint az atlétikai egyesület bejelentette, hogy átiratot küldött a polgármesteri hivatalnak, amelyben kérik, vehessék át koncesszióba vagy kezelésbe az arénát. Mert így pályázni tudnak fejlesztési pénzekre. Megjegyzik, hogy a futópályák 2012-es megépítése óta nem történtek karbantartási munkálatok sem.
A hivatal 30 napon belül kellene válaszoljon az egyesület kérvényére.
A sportarad.ro nem tartja kizártnak, hogy az UTA végül Világoson fogja lejátszani hazai mérkőzéseit. Tény, az említett sajtótájákoztatón a március 31-i határidőt a hitelesítésre, finoman fogalmazva még maga Mészár Sándor is ambíciózusnak titulálta.

Categories: Slider, Sport