Kivételes pillanat: ma átrobogott a Zöld Nyíl a Hegyalja téren

Kivételes pillanat: ma átrobogott a Zöld Nyíl a Hegyalja téren

Nem mindennapos látvány helyszíne volt ma délelőtt 10.00 órakor a Hegyalja (Podgoria) tér, amikor a régi szép időkre emlékeztető sípolással a tó felől Mikelaka irányába átkanyarodott a vicinális, a Zöld Nyíl. Sokan meg is fordultak utána, sőt, a megállóban, ami természetes, néhányan fel akartak rá szállni. Sajnos nem lehetett, a villamost a közlekedési vállalat csak azért porolta le, hogy „az elvek társait”, valamint a sajtót kiszállítsák a gyoroki híd és a Bor útja avatójára.
A híd szeptember óta használható, a Bor útja, 62 millió lejes uniós projekt pedig, bő négy év után, két kivitelezővel, botrányokkal lezárult. Magyarán: kész az aszfaltos út, járdák Ópálos és Világos között, a bort viszont keresni kell, de erről majd más alkalommal.
A gyoroki híd tetején ünnepélyes avató Adrian Ţolea ideiglenes megyei elnökkel, megye tanácsosokkal – ott volt Sipos György is –, politikusokkal, hegyaljai polgármesterekkel. A pályázat rövid ismertetését követően a társaság meglátogatta Balla Géza pincészetét, mert a megyei tanács szombatot és vasárnapot a borpincék nyílt napjává kiáltotta ki. A reklám kritikán aluli volt, nem véletlen, hogy az aradiak nem tódultak, pedig kivételes alkalom lett volna.
Balla Géza beszélt a pincészetéről, borról, borturizmusról, s kiderült, Arad-Hegyalján ő az egyedüli, aki ezt profi szinten űzi, a látogatócsoportok egymásnak adják a kilincset.
A kóstolásra a Wince Princess ópálosi pincéjében került sor.

(irházi)

915

Felszállás a Hegyalja téren

916

A gyoroki hídon

 
917

Avató

 

Balla Géza ismerteti pincészetét, borait

Categories: Aktuális, Slider