A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ jelöltjeit

A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ jelöltjeit

A magyarországi önkormányzatok támogatják az RMDSZ-t a december 11-ei választások alkalmával, mondta Winkler Gyula hétfőn, Déván azt követően, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete fogadta a Vas megyei önkormányzati küldöttséget, amelyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke vezetett.

“A magyar kormány és az Országgyűlés támogatása mellett jelentőségteljesnek tartom, hogy a magyarországi önkormányzatok is támogatásukról biztosították az RMDSZ jelöltjeit. A székelyföldi és partiumi, magyar többségű vidékek önkormányzatai mellett nekünk, szórványban élőknek is fontos, hogy szorosabbra fűzzük a magyarországi testvérkapcsolatainkat, amelyek erőt adnak nemcsak a mindennapokban, de az olyan kiemelt pillanatokban is, mint amilyen a december 11-ei parlamenti választás. A magyarországi önkormányzatok támogatása azt is jelzi, hogy tudatosították: a parlamenti képviseletnek mekkora súlya van az erdélyi magyarság jövőjét illetően” – fejtette ki az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, szenátorjelölt.

“Tisztelettel kérek mindenkit, hogy támogassa a magyar összefogást, amely sosem volt ilyen széleskörű, mint most. Sok sikert kívánok az RMDSZ jelöltjeinek, vasárnap pedig minden erdélyi magyarnak ott kell lenni a szavazóurnáknál” – fogalmazott Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, szavazásra bíztatva az erdélyi magyarokat.

Széll Lőrincz, az RMDSZ Hunyad megyei képviselőjelöltje szerint szórványvidéken a magyarországi testvértelepülési kapcsolatoknak sajátos tartalmuk van. “Túl azon, hogy közös európai pályázásra van lehetőség, hogy kulturális, szakmai, önkormányzati együttműködés jellemzi ezeket a testvérkapcsolatokat, szórványban a magyarországi testvérkapcsolatoknak fontos szerepe van a magyar identitás megőrzésében, megerősítésében is” – mutatott rá a képviselőjelölt.

A Szombathely és Vajdahunyad közötti testvérvárosi kapcsolat az elsők között jött létre, a kapcsolatfelvétel a magyarországi településsel már 1990 elején megtörtént, pár évre rá Vas megye és Hunyad megye is testvérkapcsolatot alakított ki. Az elmúlt 26 évben több vajdahunyadi és szombathelyi generáció ismerte meg egymást, többen is szoros barátságot ápolnak, ugyanakkor az együttműködés kiterjedt a kultúra, oktatás mellett a gazdasági és szociális területekre is.

A Vas megyei küldöttség hétfőn a dévai és vajdahunyadi magyar óvodásoknak játékokból és tanszerekből álló Mikulás csomagokat adott át. Délután a vendégek Lozsádra utaznak, ahol vasárnap indították el hivatalosan is a falurevitalizációs tervet, amelyet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete és a református egyház közösen kezdeményezett.

(Winkler Gyula sajtóiroda)

Comandat de UDMR. Editat de Asociaţia Qult-Ar. Cod: 13160001

Categories: Aktuális, Slider