Két csikys diák a kitüntetettek között

Két csikys diák a kitüntetettek között

Pénteken, november 4-én 18.00 órától a nagyszínházban az aradi Szent Márton Egyesület (Asociaţia Sfântul Martin) szervezésében kerül sor a valamilyen megmérettetésben legjobbnak ítélt diákok díjazására. A szervezők saját információik, valamint a tanfelügyelőségtől, a Városi Sportklubtól kapott eredmények alapján választottak ki 120 tanulót, akik sportban, tantárgyversenyeken stb. szerepeltek remekül, hoztak díjakat egyénileg vagy csapatban.
A díjak – pénzjutalom, egyetemi ösztöndíj, könyvek, ajándékok, érdemoklevelek, nyári tábor 2017-ben – értéke 11 ezer eurónak megfelelő lej. Minden egyéni díjazott 400 lejt kap, a csapatok tagjai pedig 200 lejt. A két aradi egyetem 20 ösztöndíjat ajánlott fel.
A két díjazott csikys: a VI. osztályos Back István Levente (felkészítő tanár Spier Tünde), aki a Csillagszerző matematikaversenyen ért el II. helyezést, és a IX. osztályos Kurunczi Viktória (felkészítő tanár Péter András), aki a magyar iskolák számára kiírt matematika tantárgyversenyen bejutott az országos csapatba.

Categories: Aktuális, Slider