Betiltották az Igazi Csíki Sört

Betiltották az Igazi Csíki Sört

Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és újra a Heinekennek kedvezett! – adta hírül ma kora délután a Facebook-oldalán a gyár.
“30 napon belül meg kell semmisíteni minden tárgyat és eszközt.
Ezt a döntést annak ellenére hozta meg a román ítélőszék, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is nekünk ítélte a márkát.
Az Unió döntését a román bíróság ezzel a döntésével figyelmen kívül hagyta!
Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!” – írják.
A hvg.hu korábban arról cikkezett, hogy “tavaly nyáron Lénárdék még biztos aduval a kezükben készültek a romániai bíróság Igazi Csíki Sört betiltó döntését másodfokon megtámadni. Az uniós szabványügyi hivatal, a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) ugyanis elutasította a Heineken kérelmét, és kimondta, hogy nem összetéveszthető az Igazi Csíki Sör és a Heinekennek a Ciuc Premium (magyarul csíki prémium) nevű söre. Lénárd abban bízott, hogy ez borítékolja majd a romániai, másodfokú per ítéletét, azonban ősszel meglepő dolog történt: ugyanaz a hivatal, az OHIM, egy másik eljárásban már a Heineken javára döntött.”

(Fotó: Facebook)

Categories: Gazdaság, Slider