Arad-Gyula irodalmi találkozó

Arad-Gyula irodalmi találkozó

Laza, remek hangulatú irodalmi találkozó helyszíne volt pénteken este a Preparandia, ugyanis itt került sor az aradi és gyulai írók első irodalmi körére. Ez alkalomból került bemutatásra a Kötőszavak (Cuvinte de legătură) kétnyelvű antológia. A jelen lévő szerzők maguk olvastak fel műveikből, aki pedig nem tudott eljönni, annak verseit-prózáját Vasile Dan, a Romániai Írók Szövetsége aradi fiókjának elnöke és Irházi János szervező-házigazda tolmácsolta.
A “hivatalos” részt követően baráti beszélgetés alakult ki, a szerzők, vendégek szó szerint nem akartak hazamenni. Abban pedig megegyeztek, hogy lesz egy könyvbemutató Gyulán, jövőre pedig még több szerzővel kibővítve kiadják a Kötőszavak második kötetét.
Az eseményt megtisztelte Bognár Levente alpolgármester, aki kiemelte mennyire fontos a két testvérváros közötti kapcsolatok bővítése, s ennek része a közös irodalmi kör is.
A gyulai szerzők közül Boldog István, Fodor György, Jánk István, Kiss László, Nagy Balázs volt jelen, Aradról pedig, Vasile Dan mellett Andrei és Gheorghe Mocuţa, Gheorghe Schwartz, Petru M. Haş, Ioan Matiuţ.
Az antológia fordítója Pálfi Kinga, az illusztrációkat pedig Siska-Szabó Zoltán bocsátotta rendelkezésre.
A rendezvény szervezője az aradi Qult-Ar Egyesület volt, támogatta Arad POlgármesteri Hivatala és az Arad Városi Művelődési Központ.

674

675

680

682

Categories: Aktuális, Slider