Mészár Sándor elmondta, mennyit kaszálnak Dennis Man eladásából

Mészár Sándor elmondta, mennyit kaszálnak Dennis Man eladásából

“Dennis Man magángéppel ma, csütörtökön a déli órákban indul el Bukarestből Parmába” – mondta el az Aradi Napnak – saját bevallása szerint nekünk elsőként – Mészár Sándor, az UTA-projekt lelke.

Az aradi Atleticoban, majd az UTÁ-ban nevelkedett-játszó, most 22 éves focistát a FCSB, sajtóhírek szerint 13 millió euróért adta el olasz élvonalban a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Parma együttesének. Az eladást, a szerződést rengeteg pletyka kíséri jelenleg is – a fizetése állítólag évi 1,1 millió euró lesz –, viszont mi azt kérdeztük Mészár Sándortól, hogy az eladási bevételből mennyi jut az Atleticonak és az UTÁ-nak:

“Tizenegy százalék illet meg bennünket, fele-fele arányban elosztva ezt az Atletico és az UTA között. Hogy pontosan majd mekkora összegről beszélünk akkor derül ki, ha véglegesül a szerződés minden pontja és záradéka. Miért tizenegy és nem tíz, annak története van. Annak idején a szerződésbe foglaltuk, hogy amennyiben a FCSB eladja Mant, az árból 10 százalék bennünket illet, ugyanakkor volt két záradék: ha játszik tíz meccset a FCSB-ben, kapunk 100 ezer eurót, ha bekerül a felnőtt válogatottba és játszik, további 100 ezret. Csakhogy a FCSB a kilencedik meccset követően kispadra ültette Mant, hogy ne kelljen nekünk fizetni. A fiú szülei is megkerestek, lépjünk valamit, és kiegyeztünk Gigi Becalival, hogy kapunk 20 ezret, de a 10 százalékot 11-re emeljük. Ott vesztettünk 80 ezret, viszont a plusz egy százalék most ennél többet jelent” – mutatott a színfalak mögé az Aradi Nap számára Mészár.

Dennis Man 2005-2014 között az Atleticoban játszott, innen igazolt az UTÁ-ba, majd 2016-ban a FCSB-be.

Fotó: Facebook

Categories: Slider, Sport