Faragó díszcsomagolta néhány szervezeti elnök leváltását

Faragó díszcsomagolta néhány szervezeti elnök leváltását

Idei első sajtótájékoztatóját tartotta ma délelőtt az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, amelyen Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei elnök és Bognár Levente alpolgármester, városi elnök vonta meg a két választás okán politikailag rendkívül kemény 2016-os esztendő mérlegét.
A megyei elnök örömét fejezte ki, amiért plusz egy alpolgármesteri tisztséggel erősödött az RMDSZ a helyi tanácsokban, és jelezte: valójában eszük ágában sem volt lecserélni a liberálisokkal (PNL) hosszú évek óta tartó hasznos koalíciót. Sem a megyénél, sem a városnál. Szintén pozitívum a megyei szervezetnek, hogy négy év kihagyást követéően Aradnak ismét van parlamenti képviselője. Ami a törvényhozást illeti, a PSD-ALDE koalícióval kötött együttműködés hat hónapra szól, a törvénytervezetek támogatásának feltétele, hogy a többség előzőleg konzultál az RMDSZ-szel. Faragó Péternek három képviselői irodája lesz: Arad, Pécska, Kisjenő.
A tavaszi menetrenddel kapcsolatban a megyei elnök nem rejtette véka alá, hogy a kampányban nyújtott teljesítmény miatt több szervezet munkájával is elégedetlen, itt a tisztújító közgyűlések során vezetőváltásra kerül sor. “Korrektáljuk a szinkópákat” – csomagolta be finoman, majd kötötte át díszszalaggal a közelgő elnökcseréket. Konkrét településeket nem említett.
Bognár Levente szintén helyzetelemzett, azt mondta, “az eredmények megfelelnek a befektetett munkának”. Kiemelte, hogy sajnos nem a két magyar városi tanácsos – ő és Szabó Mihály – vezeti a megyeszékhelyet a két voksával, de mindent elkövetnek, hogy a magyarság számarányának megfelelő támogatást kapjon kultúrájának, hagyományainak, identitásának megőrzésére. “A helyi pénzügyi autonómia erősítése a célunk, hogy az Aradon megtermelt pénz itt maradjon”.

(Fotó: Bognár Levente, Faragó Péter)

Categories: Aktuális, Slider