Túlfeszítették tenyerüket: három Arad megyei polgármester a bíróság előtt

Túlfeszítették tenyerüket: három Arad megyei polgármester a bíróság előtt

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egyelőre védi annak a cégtulajdonosnak-vezetőnek a nevét, aki kenőpénz elfogadásáért feljelentette Sikula korábbi, valamint Kovaszinc és Háromalmás (Almaş) újraválasztott polgármestereit. A nyilvánosságra hozott vádirat-részletben a cég neve nem szerepel.
Egyébként annak ellenére, hogy közismerten már folyt a DNA-vizsgálata, Kovaszincon és Háromalmáson a lakosság ismét bizalmat szavazott a sáros jelölteknek: Traian Balint és Teodor Avram újrázhatott. A sikulai Aurel Radiţa – Nicolae Ioţcu ex-megyei elnök rokona – viszont elbukta a június 5-i választásokat, de nem azért, mert ellene is folyt a vizsgálat.
A DNA a vádiratot átadta a bíróságnak, kezdődhet a három személye pere. A dokumentumok szerint Radiţa 2.500 lejt, Balint 18.000 lejt, Avram pedig 31.000 lejt kért – és részben meg is kapott – az aszfaltozást elnyerő kivitelező cégtől azért, hogy „jó ütemben haldhassanak a munkálatok”. Az összeg a szerződés mértékétől függött, általában 10 százalék volt a polgármester „jutaléka”. Persze, ebben az ügyben csak egy-egy szerződésről van szó, a három polgármester az előző mandátumában nyilvánvalóan sokkal több munkálatot rendelt meg kivitelezőktől.

(Fotó: aszfaltozás-előkészítés Sikulán – arq.ro)

Categories: Aktuális, Slider