Sikeres templombúcsú Pécskán

Sikeres templombúcsú Pécskán

A jó időnek is hála, sok pécskai (nem csak magyar) kiment szombaton este a templomtérre, hogy részt vegyen a római katolikus templom búcsújának előestjén.
A plébánia és a Kolping Család, a polgármesteri hivatal és a helyi tanács támogatásával idén is kétnapos eseménnyel készült.
A programot 20 órától moderntánc ritmusokkal nyitották meg a helybeli Energy és Star csoportok, majd a Kocsik Vali vezette pécskai zumbacsoport tartott energikus bemutatót.
Az est sztárvendégei, a Kredenc dance-mulatós tagjai: Berczelly Bálint és Mismás Attila remek hangulatot teremtettek a nézőkkel megtelt téren, utána szabadtéri diszkó volt.
A Szentháromság Vasárnapján délután 5 órától kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa a pécskai származású ft. Kocsik Zoltán egyházmegyei ifjúsági lelkész volt, aki szívhez szóló prédikációt tartott.
A pécskai hívekhez idén is csatlakozott a gyomaendrődi zarándokok népes, majdnem száz főből álló csoportja ft. Czank Gábor aradi származású plébános vezetésével, de jelen voltak a budaörsi Kolping Család tagjai is, köztük a pécskai származású Novák György.
Ft. Czeglédi Ferenc plébános mellett a szentmisét ft. Király Árpád marosi főesperes, ft. Groza Dániel kisjenői plébános és a két fentebb említett paptestvér koncelebrálta.
Az ünnepi misét népzene és néptánc gála követte, amelyet a 2-es számú Általános Iskola kisdiákjai nyitották meg, ők „gyermeklakodalmast” adtak elő a büszke családtagok, ismerősök előtt.
Ezután a helybeli Búzavirág Néptáncegyüttes Bojtocska, Kisboglárka és Nagyboglárka csoportjai, a kisiratosi Gyöngyvirág ifjúsági csoportja, a kisiratosi Rónasági Citerazenekar, a nagyiratosi Forray Népdalkör, a kisperegi Napraforgó néptánccsoport, a pécskai Păstrătorii Tradiţiei Néptáncegyüttes és a pécskai Aranykalász néptánccsoport lépett színpadra.
A tervezettnél ugyan később kezdődött az utcabál, de volt aki mulasson a kisperegi Nagy Zsolt muzsikájára.

templombucsu2

templombucsu3

templombucsu4

templombucsu5

Categories: Aktuális, Slider