Nyakunkon az ötödik hullám

Nyakunkon az ötödik hullám

Óvatosságra és felelős magatartásra intett a koronavírus-járvány közelgő ötödik hulláma kapcsán csütörtökön a temesvári Victor Babeş Járványkórház osztályvezető főorvosa, dr. Virgil Musta, akit az Agerpres idézett.

A virológus arra figyelmeztetett, hogy ismét nehéz időszak vár az országra. Szerinte sikerül majd ezen túljutni, de a halálesetek elkerülhetetlenek lesznek. Hangsúlyozta, az emberéletek elvesztését meg lehetett volna előzni az eddiginél felelősebb magatartással. ‘Ez mindannyiunkon múlik’ – vélekedett.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a Covid-19 betegség súlyos formákat is ölthet, halállal végződhet, és maradandó egészségkárosodásokat okozhat, ezért nagyon fontos a megelőzés. A járvány elleni küzdelmet szerinte nagyon megnehezíti az álhírek terjedése. “Ez továbbra is egy nehéz küzdelem lesz, amit folytatnunk kell. De nem adjuk fel” – írta Virgil Musta.

A virológus szerint az orvosoknak kötelességük tisztességesen és közérthetően tájékoztatni a járvány kockázatairól, de a döntést az egyéneknek kell meghozniuk. Beszámolója szerint nem egy olyan páciense volt, aki a halálos ágyán megbánta, hogy nem a szakemberek tanácsaira hallgatott, hanem bedőlt az álhíreknek, ez a megbánás azonban már késői volt.

Categories: Aktuális, Slider