10. születésnap: MKIDSZ Day

10. születésnap: MKIDSZ Day

A Pécskai MKIDSZ ebben az évben tölti megalakulásának tizedik évfordulóját, és a szokás szerint minden év augusztusában megrendezésre kerülő MKIDSZ Day nevű ifjúsági nap ebben az évben két teljes napon keresztül kínál kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára. Az évről-évre sikerességet elkönyvelő rendezvény szervezői idén is szórakoztató programokkal és ígéretes fellépőkkel igyekszenek minél több fiatalt összehozni a megyéből augusztus 24. és 25. között.

Minden évben kitűzött cél az elmúlt évekhez képest egy minőségibb, magasabb színvonalú eseményt létrehozni. Ezen esemény célja, hogy olyan kulturális értéket, közösségi élményt, és nem utolsó sorban kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak a fiatalok számára, melyre egész Arad megyében nincs példa. A tapasztalat azt mutatja, hogy van létjogosultsága egy ilyen típusú eseménynek, ahol tavaly már több, mint 700 ember fordult meg. Az évről-évre növekvő közönségszám ösztönzően hat a szervezőkre, ezért idén is komoly szervezési munkát végeznek, és nonprofit szervezetként lehetőségeikhez mérten igyekeznek idén is a legtöbbet nyújtani.

A legnépszerűbb közösségi oldalon már magyarul, románul és angolul is megjelentek a felhívó plakátok és szövegek, hogy bárki számára érthetőek legyenek a program részletei. Augusztus 24-én délután 5 órától nyitja meg kapuit a minifesztivál a pécskai Kiserdőnél (futballpálya melletti rész), ahol lehetőség lesz klasszikus szórakoztató és ügyességi játékokon részt venni, paintballozni, megtekinthető lesz az MKIDSZ Street Art nevű verseny, mely keretében a megye fiatal képzőművészei varázsolnak fesztiválhangulatot graffiti rajzokkal, és a bérmentes sátorhelyeket is lehetőség lesz elfoglalni. Este 7 órától ünnepélyes megnyitót tart az MKIDSZ elnöke, Tóth János. A délutáni programokat és a megnyitót követően népszerű magyarországi lemezlovasok és hazai előadóművészek szolgáltatják a hangulatot pénteken és szombaton is: Stereo Palma, Chris Lawyer, Newik, Suck My Disco, Roberto Rios, Teddy Queen, Shiver, N’Alin, Snazu és Acoustic.

Az előadók fellépésének konkrét időpontját az MKIDSZ Day 2018 nevű Facebook-eseményen lehet majd megtalálni a következő napokban, ahol ezen kívül sok hasznos információ és nyereményjátékok találhatóak, illetve a szervezőkkel is fel lehet venni a kapcsolatot a felmerülő kérdések esetén.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit az idén tíz éves szervezet ünnepségére, akik nemcsak jó hangulattal, de kellemes környezettel is készülnek! A belépés szokás szerint díjmentes. További részleteket az előbb említett Facebook-eseményen lehet megtalálni.

Az MKIDSZ csapata

Categories: Életstílus, Slider