Pécskai táncosok a VI. Magyar Világtalálkozón

Pécskai táncosok a VI. Magyar Világtalálkozón

A pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes nyolc párja is fellépett szombaton a VI. Magyar Világtalálkozó budapesti programjának megnyitó ünnepségén, latin-amerikai és tiroli meghívottak társaságában.
A Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban megtartott kétnapos Világfalu programot a Panoráma Világklub szervezte. Tanka László alapító-elnöknek a pécskai társklub vezetője, Mester József Tamás költő adott át egy kenyeret és egy üveg kisüstit, miután röviden bemutatta a várost. A csoportot kísérő Engi Márta, a Búzavirág Egyesület elnöke a pécskai magyar néptáncegyüttes 35 éves múltjáról beszélt.
A hagyományos magyar termékek állandó kiállítása mellett beszélgetésekre, operettgálára, könyvbemutatókra és szépségversenyre is sor került.
Szombat délután a Búzavirág a kisszínpadon a Dombrádi Csűrdöngölő Néptáncegyüttessel közösen mutatott be rögtönzött előadást, ami szintén nagy sikert aratott.
A pécskai táncosoknak rövid városnézésre is volt idejük, vasárnap zárásképpen pedig részt vettek a hagyományos falusi lakodalmi bemutatón, amikor a díszes menet élő zenével vonult végig a plázán.

vilagtalalkozo2

vilagtalalkozo3

Categories: Aktuális, Slider