“A mai est adjon erőt a hétköznapi küzdelmekhez”

“A mai est adjon erőt a hétköznapi küzdelmekhez”

Így zárta beszédét ma délután a nagyszínházban szervezett emlékhangverseny bevezetőjében Bognár Levente alpolgármester. A 13 vértanúval kapcsolatban kiemelte, hogy “az utódok feladata emlékük, eszméjük megőrzése, ezeknek továbbadása. Emlékük kötelez és meghatároz bennünket.” Természetesen a mához is kötötte a szavait, kijelentve, hogy “identitásunkhoz ragaszkodunk Aradon, a megyében, és bárhol a Kárpát-medencében. Ezen értékekre alapozhatunk, támaszkodhatunk, amikor magyarként akarunk élni szülőföldünkön, szülővárosunkban.”
Ezt követően Jakab István, az Országgyűlés alelnöke lépett a mikrofonhoz, és átadta a magyar törvényhozás üdvözletét, és felidézte a 13 vértanú kivégzéséhez kapcsolódó történelmi tényeket, a hősök tragédiáját. “Példát, hitet adtak a nemzetnek”, mondta.
A “Tisztelet a hősöknek” címet viselő hangversenyen Erkel Ferenc műveiből adott elő az Aradi Filharmónia, közreműködött Kászoni Annamária énekművész, Szerekován János operaénekes.
A karmester Dorel Frandeş volt.
A koncerten részt vett, többek között Kiss László Ferenc ezredes, Magyarország Bukaresti Nagykövetségének véderő attaséja.
A koncertet az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és az Aradi Kamaraszínház szervezte.

Bognár Levente

Jakab István

Categories: Aktuális, Slider