Templombúcsú Pécskán

Templombúcsú Pécskán

Május 22-én, Szentháromság Vasárnapján ünneplik a pécskai római katolikus templom búcsúját, ez alkalomból idén is kétnapos programot szerveznek.
Szombaton 20 órától szórakoztató műsor kezdődik a templomtéri színpadon az Energy és Star moderntánc-csoportok részvételével, ezt zumba bemutató követi. 21 órától lép fel az est sztárvendége, a Kredenc mulatós duó.
Szentháromság Vasárnapján 17 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. 19 órától népzene és néptánc gála következik. Ennek keretében a 2-es számú Általános Iskola kisdiákjai gyermeklakodalmast mutatnak, majd a helybeli Búzavirág Néptáncegyüttes Bojtocska, Kisboglárka és Nagyboglárka csoportjai, a kisiratosi Gyöngyvirág ifjúsági csoportja, a kisiratosi Rónasági Citerazenekar, a nagyiratosi Forray Népdalkör, a kisperegi Napraforgó néptánccsoport, a pécskai Păstrătorii Tradiţiei Néptáncegyüttes és a pécskai Aranykalász néptánccsoport szórakoztatják a közönséget. 21 órától utcabál kezdődik, muzsikál Nagy Zsolt.
A templombúcsút a Kolping Család és a Római Katolikus Plébánia szervezi, a polgármesteri hivatal és a helyi tanács támogatásával.

Categories: Aktuális, Slider