Belecsaptak a parkoló-lecsóba

Belecsaptak a parkoló-lecsóba

Európai mércével talán egy évtizeddel is elkésett a polgármesteri hivatal az első, koncesszióba adandó parkoló licitjével, hisz amennyiben előre lát, a kérdést már rég megoldotta volna. Kár volt megvárni, amíg Arad belefullad az autókba, de ez már másik kérdés. A lényeg, hogy a hivatal most közbeszerzési pályázatot hirdet a Szabadság-tér (A.Iancu) alá tervezett, 500 férőhelyes parkoló kivitelezésére. Amennyiben lesz jelentkező és lesz győztes, akkor a koncessziós szerződést aláíró cég saját pénzéből építi meg a kétszintes parkolót, és a parkolási díjakból szedi majd ki beruházását. A polgármesteri hivatal 94 millió lejre becsüli a kivitelezési költségeket, a koncessziós szerződést pedig 49 évre írnák alá a győztessel.
Tény, a beruházónak simán bejöhet a befektetés, ha a hivatallal karöltve, a belvárosi parkolási rendszert átrajzolva, hozzá „irányítják” az autókat.
A Szabadság-térről ezzel, a rendezési terv alkalmazásával hál’istennek eltűnne végre Arad egyik köztéri szégyene, a kommunista katona-szobor (a várba vinnék), rendeződne az övezet, s talán a város egyik első, élhető tere alakulna ott ki.
Még kérdés, hogy a licit célirányos, vagy kényszerszülte vaktában lövés.
Az ajánlatokat szeptember 29-ig várják.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider