Mesebalett – gyerekektől-gyerekeknek

Mesebalett – gyerekektől-gyerekeknek

December 6-án, vasárnap 18 órától az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete) az oroszlányi Silhouette Balett a Diótörő című mesebalettet mutatja be az aradi gyerekeknek. Az előadásra a belépés díjtalan.

Az oroszlányi Silhouette karácsony havában, mi mással is kedveskedhetne, mint egy klasszikus mesebalettel. Csajkovszkij magával ragadó zenéjére koreografált mű lenyűgöz gyermeket és felnőttet egyaránt.

Az oroszlányi Silhouette Balett az elmúlt 25 év alatt országosan is elismert, példaértékű táncműhelyt hozott létre. Az itt tanuló gyerekek szorgalmas, kitartó és céltudatos munkájukkal önálló színházi előadások részvevőivé váltak, akik mind a szakmai, mind a művészetet kedvelő közönség előtt kitűnőre vizsgáztak.

Mesebalettjeikben gyerekek vezetik be a nézőket a színház világába, mely egyedülálló, élményben gazdag szórakozást nyújt a kultúra felfedezőinek, és a kultúráért rajongóknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az oroszlányi Silhouette karácsony havában, mi mással is kedveskedhetne, mint egy klasszikus mesebalettel. Csajkovszkij magával ragadó zenéjére koreografált mű lenyűgöz gyermeket és felnőttet egyaránt.

Karácsonykor megtörténik a csoda.

Klára és családja barátaikkal együtt ünnepelnek szentestén. A meseszép élményekkel gazdag este után Klára mély álomba merül. Álmában egerek veszik körbe és el akarják rabolni féltett kincsét a diótörő babát. Szerencsére segítségére siet a Diótörő herceg és ezzel megkezdődnek a kalandok. A színpadon csodálatos zene mellett gyerekek és ifjú előadóművészek táncolják el a klasszikus balett történelem egyik remek darabját, a Diótörőt.

Zeneszerző:

Pjotr Iljics Csajkovszkij

Művészeti vezető:

Csáky Mária

Csáky Mária Aradon született. 1988-ban családjával Magyarországra költözött, Oroszlányba. Táncpedagógus diplomát szerzett. 25 éve vezeti a Silhouette Balett együttest. Kétszeres nívódíjas, megyei Prima díjas, valamint állami díjas táncpedagógus.

Categories: Életstílus, Slider