Füzesgyarmat értékeit bemutató kiállítás és kiadvány

Füzesgyarmat értékeit bemutató kiállítás és kiadvány

A Tourinform Körös-Sárrét Iroda pályázatot írt és nyújtott be a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézethez a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2014 C kódszámú felhívásra. A pályázat elbírálása sikeres volt, és az Iroda 1,5 M forintot nyert, melyből Füzesgyarmat Város Önkormányzata megvalósíthatja a települési értéktárba felvett helyi értékek bemutatását egy kiállítás megrendezése és egy kiadvány elkészítése és terjesztése által.

Mindennek az a célja, hogy a helyi lakosság és az ideérkező vendégek kötődése településünkhöz erősödjön, a helyiek identitástudata fejlődjön, és a turisták visszatérési szándéka növekedjen a projekt során megvalósított tevékenységek által.

A „Füzesgyarmat Értékei” c. kiállítás megnyitójára 2015. február 6-án került sor a Hotel Gara Szitás Erzsébet konferenciatermében a Füzesgyarmati Gazda-és Vállalkozó Napok, Vidékfejlesztési Konferencia kísérő rendezvényeként. A konferencia célja szintén a helyi értékteremtés, fejlesztés és mentéshez szükséges források feltérképezése, a jó gyakorlatok bemutatása volt. Ebbe a rendszerbe szervesen illeszkedett a Települési Értéktár Bizottság által a helyi értéktárba felvett elemek bemutatása is.

Azért is volt hasznos ebben az időszakban megszervezni ezt a kiállítást, mert számos olyan jeles esemény volt a településen és a szállodában (pótszilveszter, disznótoros, farsang, húsvét), melyre az ország minden területéről érkeztek nagyobb számban turisták a településünkre.

A Füzesgyarmat Értékeinek Bemutatása c. kiadvány hiánypótló, s tartalma által a kiállítást követően is megismerhetőek lesznek a helyi értékek, sőt általa a település népszerűsítése is megvalósul. A kiadvány terjesztését kiállításokon és a térségi rendezvényekre történő kitelepülések során végzik a Tourinform Iroda munkatársai.

Categories: Környékünk, Slider