Ioţcu-Falcă összecsapás körvonalazódik a polgármesteri székért

Ioţcu-Falcă összecsapás körvonalazódik a polgármesteri székért

Nicolae Ioţcu megyei elnök ma Borosjenőben újságírói kérdésre válaszolva nem zárta ki, hogy a 2016-os helyhatósági választásokon indulni fog Arad polgármesteri székéért Gheorghe Falcă ellenében. Érdekes módon, mindketten a PDL-PNL fúzióból keletkezett „új” PNL tagjai, csakhogy közismerten utálják egymást. Sőt, ebből következően fúrják is.
A PNL-n belüli hangulat szerdától melegedett be, amikor kiderült, hogy az új választási törvény értelmében a megyei tanács elnökét a testület válassza, nem pedig a nép. Aradon a PNL vezére Gheorghe Falcă. Amennyiben a PNL többséget szerez a megyei tanácsban, nem biztos – sőt! – hogy a pártparancs Ioţcut szeretné majd elnöknek. Ezért aztán Ioţcu hajlandó megméretkezni Gh. Falcăval ott, ahol a vereség a legfájdalmasabb lenne Arad polgármesterének. Mert ő sem akar főnökösködés nélkül maradni.
S mivel a kormányzó PSD tuti nem fog (=tud) versenyképes ellenjelöltet kiállítani, a városi és megyei „főnökség” harca kettejük között dől el. Kérdés, hogy Ioţcu milyen más jobboldali párt színeiben áll ki. Mert ugyebár a PNL mégsem állíthat Aradon két polgármester-jelöltet.
S a két ember egojánál csak a büszkesége nagyobb.

(irházi)

Fotó: ha muszáj, protokollárisan még egymás mellé állnak

Categories: Aktuális, Slider