Újra Aradon Harsányi Attila a Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című előadásban

Újra Aradon Harsányi Attila a Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című előadásban

Az Aradi Kamaraszínház a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadással szerepel Aradon a Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon április 11-én, 23 órakor az Aradi Kamaraszínház (Bábszínház) termében. A közelmúltban az előadás a X. bákói Gala Star Nemzetközi Színházi Fesztivál díszmeghívottja volt.

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadás márciusban Tatabányán elnyerte a Legjobb Monodráma Előadás és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját a legjobbnak ítélt produkcióért a tatabányai Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon.

Tapasztó Ernő rendezése pofátlanul menő és szabadon pörgő, a Ponyvaregény és A Wall street farkasának fílingjét idéző ámokfutás, ugyanakkor egzisztencialista vita, istennel folytatott per – egy felkészült vádlóval. Harsányi Attila mindhárom figurája jól eltalált és bravúros gesztusokkal felépített alak. A színész kezei, ujjai mintha képesek lennének teljesen külön életet élni a test összes többi részétől, és kísérteties mutatványokra képesek – ahogyan gazdájuk arca, hangja a teljes átalakulásra (mivel a színész szinte végig egy helyben ül, a nézői figyelem testtartására, gesztusaira irányul, ezek kifejezőereje válik hangsúlyossá). A hit rendszerét támadó vita zavarba ejtő, a részleteiben éles, alaposan kidolgozott, pontos gesztusokkal élő színészi játék meglepő és székbe szögező.”

Az aradi előadás után május 13-án a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című produkciót a budapesti közönség is láthatja a Thália Színházban megrendezésre kerülő Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén.

Categories: Életstílus, Slider