Haumann Péter az Aradi Kamaraszínházban

Haumann Péter az Aradi Kamaraszínházban

Április 3-án és 4-én Platón örök érvényű művét a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész emblematikus tolmácsolásában tekinthetik meg a nézők az Aradi Kamaraszínházban.
Haumann Péter e szinte művészi védjeggyé vált előadása – melyben a jeles antik filozófus, Szókratész pere elevenedik meg – érzékletesen mutatja meg, hogyan válhatnak bizonyos mondatok gúnyanyaggá, mitől minősülnek veszélyesnek, miközben minduntalan azzal a kérdéssel szembesít, hogy a történelem máig modellnek tartott demokráciájában miért ítélték halálra a világ egyik legtisztábban és legeszesebben gondolkodó emberét.
“Haumann remeklésében – mert hisz ez a hosszú-hosszú évek, évtizedek alatt végtelenül kiérlelt és kőkeménnyé csiszolt szerepformálás igazi színészi mestermunka – az a legmegkapóbb, hogy módfelett takarékosan, mondhatni, visszafogottan él jól ismert és sokszor megcsillogtatott művészi eszközeivel. Hangszínváltásaival, hangjának mélységével és magasságaival, aprólékosan kidolgozott ironikus mimikájával, magával ragadó gesztusaival. Pedig újra és sokadszorra is elővett és ‘újrajátszott’ Szókratészében, pályájának eme emblematikus nagy szerepében Haumann nem tesz mást, ‘csak’ maximálisan azonosul a megformált figurával, érzékivé teszi az antik bölcseletet, formát ad a szofisztikált észjárásnak, pontosan érzékeli és kiaknázza a tér s az idő koordinátáit.” (Kovács Dezső, Szinhaz.net)

SZÓKRÁTÉSZ VÉDŐBESZÉDE

Április 3-án, vasárnap, 19 órakor az esti teljes bérletek és a meghívók érvényesek.
Április 4-én, hétfőn, 19 órakor a délutáni teljes bérletek és a diákbérletek érvényesek.
Az előadás helyszíne az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épülete).
Jegyek a 0721/265-827-es számon vagy az akamara.ro@gmail.com e-mail címen foglalhatók!

Categories: Életstílus, Slider