Az AUR pécskai polgármesterjelöltje 9-én magyar voksokat akar, 13-án az Úzvölgyében tüntethet a magyarok ellen

Az AUR pécskai polgármesterjelöltje 9-én magyar voksokat akar, 13-án az Úzvölgyében tüntethet a magyarok ellen

Băguţ Ciprian Nicolae, a Románok Egyesüléséért Szövetség (Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR) polgármesterjelöltje Pécskán. A kampánya során immár második alkalommal osztogat csapatával magyar nyelvű szórólapokat Pécskán, amelyben, érdekes módon egy szó sem esik arról, hogy pártja, az AUR egy szélsőséges, nacionalista, magyarellenes párt, amelyik rendszeresen támadja a romániai magyarokat, és minden alkalmat megragad, hogy magyarellenességét népszerűsítse a románok körében.

Az EP- és a helyhatósági választások június 9-én lesznek, és az AUR pécskai polgármesterjelöltje úgy kuncsorog a magyarok szavazataiért, hogy tudja, június 13-án ő is ott lehet az Úzvölgyi katonai temetőnél a magyarellenes tüntetésen.

Az már külön érdekesség, hogy a szórólapon a saját pártjának a nevét sem képes helyesen leírni: az AUR magyarul a Románok Egyesüléséért Szövetség, nem pedig “Szövetség a románok egyesüléséért” – igen, így kisbetűkkel. És ha már valóban akar magyar voksokat, akkor legalább annyira becsülje a kiszemelteket, hogy ne “guglis” magyarsággal fogalmazza meg üzenetét. Olyat pedig, hogy “Pécska-i Polgárok” még egy kisiskolás sem ír le, aki épp ismerkedik a magyar helyesírás szabályaival.

De nyilván, itt nem erről van szó.

Categories: Aktuális, Slider