Kiadhatják az Egyesült Államoknak Lehel hackert

Kiadhatják az Egyesült Államoknak Lehel hackert

A Gyulafehérvári Törvényszéken születik meg várhatóan szeptember 10-én az ítélet, hogy kiadják-e az Egyesült Államoknak Marcel Lazăr Lehel aradi hackert, akit Romániában 2014-ban hét év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek amerikai, romániai politikusok, közéleti személyiségek postafiókjainak feltöréséért. Az actualitatiarad.ro úgy tudja, a hacker ügyét most szerdán tárgyalták volna zárt ajtók mögött, de az alperes ügyvédje halasztást kért, hogy tanulmányozhassa a kiadatási kérelmet.
A 2014-es romániai ítélet után két esztendővel a Gucci vagy Micul Fum (Füstöcske) néven világhírnevet szerző Lazărt, amint az Aradi Nap arról beszámolt, 2016. szeptember 1-jén a Virginia állambeli Alexandriában egy szövetségi bíróság 52 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, ezért kérik azóta is a kiadatását. Nyilvánvalóan nem csak azért, hogy a tengeren túlon rács mögé csukják, hanem további információk kiadására is rábírják.
Gucci a Romániában született ítélet eredményeként Hunyad megyében a nagybarcsai (Bârcea Mare) börtönben tengeti hétköznapjait, s már kérte szabadon bocsátását.

Categories: Aktuális, Slider