Aradi Kamaraszínház: bemutató Kézdi Imolával

Aradi Kamaraszínház: bemutató Kézdi Imolával

Május 10-én, pénteken 19.00 órakor a Bábszínház termében önálló előadással lép színpadra Kézdi Imola Jászai Mari-díjas színésznő. Az Aradi Kamaraszínház legújabb monodrámája Porogi Dorka rendezésében jött létre.

Az Aradi Kamaraszínház idei saját produkciói közül talán a leginkább várt darab a Shirley Valentine, Willy Russell többszörösen díjnyertes színdarabja. A bravúros és szórakoztató one-woman-showban Kézdi Imola Jászai Mari-díjas színésznő lép a nézők elé: Shirley szerepében elnyomásról, nőiségről, múló időről páratlan színpadi humorával és intelligenciájával szabadon beszélhet.

Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabjában megismerjük a kétgyerekes liverpooli háziasszony, Mrs. Bradshaw mindennapjait, aki egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal.

Kézdi Imola Jászai Mari-díjas, többszörös UNITER-díjas színésznő nevét sokan ismerik Aradon. 1977-ben született Csíkszeredában. Tanulmányait az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, majd Marosvásárhelyen, a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen végezte. 1999-2002 között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, majd 2002-2023 között a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, jelenleg Aradon él.

A Shirley Valentine című monodráma Porogi Dorka rendezésében kerül színpadra. A budapesti rendező a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerzett színházrendezői oklevelet. Dolgozott többek között a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatával, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban, valamint a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi teátrumokban. Most először rendez az Aradi Kamaraszínházban. Az előadás zeneszerzője Trabalka Cecília, a nagyváradi Szigligeti Színház színésznője, itt és máshol is számos produkció zeneszerzője, DJ. A látványtervező Adrian Ganea kolozsvári képzőművész, akinek munkássága a díszlettervezéstől a szobrokon át a 3D animációkig terjed.

Az előadásra nem érvényesek a nagyszínházi bérletek, jegyek szabadon válthatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider