Reptérmenüett: ima a válaszért

Reptérmenüett: ima a válaszért

A világ reptereinél nem éppen hétköznapi szokás, hogy több száz légitársaságnak küldjenek ki levelet a következő felcímmel: nálunk szálljatok le. Arad ebben is úttörő szerepet vállalt, és a repteret üzemeltető megyei tanács ma közleményben hozta nyilvánosságra, hogy nem kevesebb mint 400 légitársaságnak postáztak könyörgő levelet: szálljanak le Aradon.
Más kérdés, hogy ez az iparág azért nem éppen így működik. Hogy ki találta ki ezt a finoman szólva is marhaságot, nem részletezzük, tény, hogy a kiküldött levelekkel az aradi reptér, a megyei tanács mélyen elássa tekintetét, becsületét.
Mindehhez Claudia Boghicevici alelnök adta a nevét.
Sajnos a megyei tanács képtelen elfogadni a realitást, hogy légi fuvarozás szempontjából Temesvár a regionális központ, Arad sosem fog elegendő utast, infrastruktúrát biztosítani ahhoz, hogy valamelyik légitársaság itt bázist hozzon létre.
A hab a tortán, hogy a megyei tanács a kínai Hainan Airlines-nak is küldött levelet (a megyei tanács rég megcélozta a kínai szigetet, ám öncélú turizmusnál feljebb nem jutottak), de elképzelhetetlennek tűnik, hogy az Európában többek között Oslóban, Hamburgban, Bécsben, Londonban, Prágában, Barcelonában, Madridban vagy Zürichben leszálló légitársaság pont Aradot választja következő célpontként.
Sajnos a megyei tanács rengeteg közpénzt fektetett az új, lassan múzeumi terminálba, amelynek semmi haszna nincs.

(Fotó: aradi reptér új terminálja)

Categories: Gazdaság, Slider