Az RMDSZ véglegesítette az EP-választási listáját

Az RMDSZ véglegesítette az EP-választási listáját

A Szövetségi Állandó Tanács csütörtöki ülésén véglegesítette az európai parlamenti választáson induló RMDSZ-jelöltek listáját – olvasható az Agerpres hírében.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a döntést követően azt nyilatkozta, “ez a magyar összefogás listája, amelyet minden magyar magáénak érezhet”.

A politikus kiemelte: a 2024-es év sorsdöntő, a nagy változások és fontos választások éve. ‘Miközben a világ átalakulóban van, mindenhol sok a bizonytalanság, és a jövő kiszámíthatatlan, Bukarestben káosz és kapkodás uralkodik, Brüsszel nem az Unió polgáraival foglalkozik. Nekünk, magyaroknak az egész Kárpát-medencében most az a tét, hogy változást érjünk el: az új évtized nyertesei, ne vesztesei legyünk’ – fogalmazott.

Kelemen rámutatott, “a nagy próbatételhez tapasztalt, edzett emberek kellenek” és szerinte az RMDSZ EP-képviselőjelöltjei ilyenek.

Az összesen 46 nevet felsorakoztató jelöltlista első két, befutónak számító helyét Winkler Gyula és Vincze Loránt-György jelenlegi EP-képviselők foglalják el. 

Fotón: Winkler Gyula, forrás: https://winklergyula.ro/

Categories: Aktuális, Slider