Határtalan összefogás a Pécskai Magyar Közösségi Házért

Határtalan összefogás a Pécskai Magyar Közösségi Házért

Az első alkalommal 2015-ben megrendezett esemény névadó nótájával vette kezdetét szombaton este az „Édesanyám, te jó asszony” című anyák napi magyarnóta gála, Fejős Jenő visszatérő művész előadásában.
Balta Tajcs Tünde, a szervező Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület elnöke üdvözölte a művelődési házat megtöltő pécskai, Arad és Temes megyei, illetve anyaországi közönséget, megköszönve az önkormányzat támogatását, majd átadta a szót Antal Péter polgármesternek, aki köszöntötte az édesanyákat, nagymamának, dédmamákat, köztük saját édesanyját és anyósát, akiknek egy-egy csokor virágot nyújtott át.
Ezt követően elsőként a gála záhonyi társszervezője, Kádár Zsuzsa lépett színpadra egy nótacsokorral, őt Szabó Lajos követte, aki feléségével, Szabó Évával is előadott egy dalt, majd Gáspár Anni, utána pedig Vígh Ibolya és Ádám János adtak elő népszerű operetteket, nagy sikerrel.
A szünet után a szervező egyesület Aranykalász néptánccsoportja mutatott be dél-alföldi tánccsokrot a szegedi Sámli zenekar kíséretével. A pécskai fiatalok táncát és vastapssal jutalmazta a közönség.
Az est második részében fellépett a tavaly ősszel Pécskán először megszevezett nótaverseny győztese, Vitéz Kenéz Lajos, őt követte Kolostyák Gyula és Farkas Rozika.
Az előadást több művész közös cigányos nótája zárta, amelyet állva tapsolt a közönség.
A meghirdetett előadók mellett Gáspár Anni, Koós Éva és Farkasné Berényi Márta is felléptek, ezzel járulva hozzá a Pécskai Magyar Közösségi Ház javára megtartott jótékonysági műsorhoz.
A zenét idén is Miskolci Balogh Zoltán és cigányzenekara biztosította, a műsorvezető Pölös János volt.
A jegyekből és adományokból összejött pénzt a közösségi ház megvásárlására fordítják.
A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai június másodikán „Tiszta szívvel” mutatnak be jótékonysági műsor, vígjátékkal, tánccal és citerával, ahová mindenkit szeretettel várnak.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider