Zsigmondháza: a mostohagyerek városnegyed

Zsigmondháza: a mostohagyerek városnegyed

Zsigmondházán nincsenek sokemeletes lakótömbök, ezért az egy négyzetméterre jutó szavazóképes választó is kevés. Az elmúlt három évtizedben egyetlen városvezetés sem rukkolt elő egységes felújítási projekttel, inkább csak “foltozgatások” történtek”. Hary Audersetz, zsigmondházi lakos idén tavasszal emailben jelezte a polgármesteri hivatalnak a tarthatatlan állapotokat: szemét, sáros utcák, lepukkant részek. A hivatal levélben azt ígérte, hogy áprilisban közmunkásokkal (=a szociális segély kedvezményezettjei) eltakaríttatják a szemetet. Aszfaltozásról, utcák, járdák megújításáról szó sem volt. Végül a közmunkásokat sem küldték ki. A szemét hegyekben, a sár bokáig.
Hary Audersetz most az Aradi Naphoz fordult, hogy mi is jelezzük, milyen állapotok uralkodnak a negyedben, elsősorban a Gladiolelor, Memorandului, V. Pârvan, I. Minea utcák környékén.
A Maros és a betongát közötti részen egykoron park volt, kis focipályával, hintákkal. Most szeméttelep, egyesek már a matracokat is odahajítják. Mások nyáron bevásárolnak sörből a szomszédos diszkont árúházban, aztán az üres dobozokat széthajítják a Maros-parton.
A Maros vízgazdálkodási vállalat a folyó mentén pár hónappal ezelőtt levágatta a gazt, összeszedette, de nem szállíttatta el. És természetesen csak a gazt vágták, eszükbe sem jutott a szemetet is elhordatni.
A gát melletti járda betonkockáit még a Ceauşescu-érában rakták le.
A mellékelt fotókon látszik a kerületrész utcáinak állapota. Az elmúlt bő egy hét alatt elmaradt a csapadék, így az utcák valamivel járhatóbbak. Mert esőt követően autóval is bizonytalan kaland hazahajtani.
Az utcákban csatornáztak, s habár ezt követően a kivitelező köteles lenne aszfaltozni, a “plusz munkát” átugrották.
Állítólag még Gh. Falcă polgármestersége előtt a városi dokumentumokban itt minden utca aszfaltozottként szerepelt.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider