A villamosvágány nem a Hattyúk tava

A villamosvágány nem a Hattyúk tava

Elterjedt csütörtökön a közösségi médiában egy videó hat aradi csendőrről, akik egy hattyút próbálnak elterelni a városközpontból, írja az Agerpres.

Az eset előzménye, hogy a Hegyalja tér (Podgoria) melletti tó partjára az elmúlt hetekben három hattyú költözött. A madarakat gyakran lehet látni, amint a parkban vagy az utcákon sétálnak, sőt néha a járművek közé is bemerészkednek.

Szerda este egyik hattyú a tó közelében levő villamossínek között, illetve a körforgalom környékén járkált, csendőrök próbálták visszaterelni a tóhoz. A jelenetet több járművezető és gyalogos megörökítette, így elterjedt a közösségi médiában.

“A villamosvágány nem a Hattyúk tava!’ – írta az ügyről a csendőrség. Tájékoztatásuk szerint a madár eltévedt, megijedt, veszélyben volt, a csendőrök pedig gondoskodtak róla, hogy biztonságosan visszataláljon lakóhelyéhez, a tóhoz. A virálissá vált felvétel tehát csak első benyomásra vicces – tették hozzá.

“Kollégáink gesztusa arra figyelmeztet, hogy minden élőlénnyel, fajtájától függetlenül, gondoskodással, tisztelettel és szeretettel kell bánni” – olvasható a csendőrség válaszában.

Gabriel Herlo aradi biológus elmondta, hogy a hattyúk decemberben jelentek meg a városközpontban. A szakember segítségét két héttel ezelőtt kérték a hatóságok, mert az egyik madár egy bevásárlóközpontba tévedt. A hattyút állatorvosi rendelőbe vitték, majd néhány nap múltán szabadon engedték.

Herlo azt is elmondta, hogy a hattyúcsalád (két felnőtt példány és egy fióka) a város szélén levő másik tóról költözött a városligetbe. A szakember felhívta a lakosság figyelmét, hogy a hattyú vadon élő madár, és nem szabad etetni, mert az emberek által kínált élelmiszerek megbetegíthetik.

Fotó: csendőrség

Categories: Aktuális, Slider