Lenemmondogatási pávatánc

Lenemmondogatási pávatánc

Nicolae Ciucă miniszterelnök péntek reggel bejelentette, hogy nem mond le, a kormány folytatja a tárgyalásokat a tanügyi szakszervezetekkel.

‘Ma kellett volna visszaadnom a megbízatásomat, ha a helyzet ezt megengedte volna. (…) A koalíciós partnerekkel folytatott tegnap esti és ma reggeli egyeztetések után úgy döntöttem, hogy folytatjuk a tárgyalásokat a tanügyi szakszervezetekkel’ – jelentette ki a kormányfő a Marcel Ciolacu képviselőházi elnökkel és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Ciucă hozzátette: az az egyezség született a koalícióban, hogy a tanügyi sztrájk lezárásáig tisztségben marad.

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és a kormányfői szék várományosa kijelentette pénteken, hogy amíg nem találnak megoldást a tanügyi alkalmazottak sztrájkjának megszüntetésére, addig a koalíció nem foglalkozhat a kormányfőcserével.

A politikus a kormányfővel és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a koalíció vezetői helyesen döntöttek, amikor megállapodtak abban, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnök nem mond le a tanügyi sztrájk lezárásáig.

Fotó: gov.ro

Categories: Aktuális, Slider