Aradi Kamaraszínház: újabb hét, újabb előadások

Aradi Kamaraszínház: újabb hét, újabb előadások

Csonka András retro estjére minden jegy elkelt. A Hajnali Hold című komplex táncszínházi produkciót erdélyi turnéja keretében mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes Aradon.

November 15-én, szerdán 19 órakor a színészként, énekesként és műsorvezetőként is ismert Csonka Andrással találkozhatnak a nézők a Bábszínház termében. Csonka András a 90-es évek egyik legismertebb televíziós alakja. A Família Kft. című sorozatban ismerték meg a magyarok, de azóta műsorvezetőként legalább annyit foglalkoztatják, mint színészként. Ezúttal igazi retro-esttel érkezik Aradra. Csonka Pici felidézi számos színházi szerepét és filmes emlékét, csaknem másfél órás műsora kellemes retrosztorizásnak hat, amit videóbejátszások és dalok sora tesz színessé. Csonka András retro-estjének zenei repertoárjában a klasszikus, jól ismert dalok mellett felcsendülnek a színész-énekes saját szerzeményei is. Az előadásra érvényesek a Kamara-bérletek, a szabad helyekre szóló jegyek elfogytak!

November 16-án, csütörtökön 19 órakor a Magyar Állami Népi Együttes Hajnali hold című táncszínházi produkciója nemcsak különleges népzenei és néptáncélménnyel tölti meg a nagyszínház színpadát, de létünk nagy kérdéseit is felveti majd a hangok, a mozdulatok és a vizualitás nyelvén, valódi, tartalmas szórakozást kínálva a közönségnek. A Magyar Állami Népi Együttes előadása a Kárpát-medence néphagyományait (néptánc, népköltészet, népzene) feldolgozó, a női princípiumot a figyelem középpontjába állító, a „rítusokat felemlegető” táncszínház.

A Hajnali Hold a hagyományos táncok rég homályba merült szimbólumrendszerének felelevenítésére vállalkozik, a folklór nyelvezetéből inspirálódva szól a meghatározó női princípiumokról, a női lélek titokzatos és érzéki világáról, az ösztönök szintjéről. Alkalmat ad arra is, hogy a hold szemszögéből vizsgálva említést tegyen a napról, a férfi princípiumról, közben pedig felmutatja kötődésünket a múlthoz, viszonyunkat a jelenhez. Mesél a szerelemről, vágyakozásról, születésről és elmúlásról, a hétköznapokról éppúgy, mint az ünnepek profán vagy szakrális rituáléiról. Láttatni kívánja a rég elfeledett, egykori mögöttes értelmeket, a mélyebb jelentésrétegeket.

A Magyar Állami Népi Együttes november 10-16. között Erdély öt városában vendégszerepel, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Marosvásárhely után érkezik Aradra, hogy az Aradi Kamaraszínház nézői is részesei legyenek ennek a nagyon komplex táncszínházi darabnak, amelyben a néptánc mellett a kortárs táncelemek, a közös éneklés és a prózai-drámai részek is helyet kapnak. A műsorban elhangzó szövegek eredeti gyűjtések és Mihály Gábor írásai.

A nagyszínházi előadásra a nagyszínházi bérletek érvényesek, valamint jegyek válthatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider