Kelemen Hunor: “a kormány improvizál”

Kelemen Hunor: “a kormány improvizál”

Kelemen Hunor kedden kijelentette, hogy a kormány “keresgéli az utat”, miközben “fogalma sincs, hova akar eljutni”, és “improvizál” – olvasható az Agerpres hírében.

Az RMDSZ elnöke a fiskális intézkedésekről szóló törvénytervezetről nyilatkozott a sajtónak, amelyet a Ciolacu-kabinet parlamenti felelősségvállalással készül elfogadtatni.

A politikus az ellenzék által kilátásba helyezett bizalmatlansági indítványról elmondta, az RMDSZ akkor fog dönteni a kezdeményezés esetleges támogatásáról, ha már ismeri a kormány jogszabályjavaslatának végleges változatát.

“Most volt az első beszélgetésünk erről a törvénytervezetről, amely augusztus óta rengeteget változott, és improvizációkat látok benne. Az improvizációknak helyük van a művészetben, zenében, dzsesszben, de a politikában az improvizáció azt jelenti, hogy nem tudod, merre akarsz haladni, keresgéled az utat. Jelenleg nekem az a benyomásom, hogy a koalíció keresi az utat, fogalma sincs, hova akar eljutni, de keresgél és improvizál” – fogalmazott a politikus.

Kelemen Hunor kijelentette, ha a koalíciós partnerek tavaly hallgattak volna az RMDSZ-re, ma nem lenne ennyire súlyos a költségvetési deficit helyzete. Azt is kifejtette, hogy ha az RMDSZ kormányon maradt volna, “kevesebb lenne az improvizáció a fiskális intézkedések és a helyi hatóságok terén”. Hozzátette, az a benyomása, hogy az eddig kilátásba helyezett intézkedésekkel “mintha csak a piacot akarta volna tesztelni valaki”, de még valószínűbb, hogy egyszerűen csak improvizált a kormány, mert nem tudta, milyen irányba induljon el.

Marcel Ciolacu kormányfő kedden a parlamentben találkozott az RMDSZ elnökével és frakcióival. Politikai források szerint a miniszterelnök részletesen tájékoztatta az RMDSZ képviselőit és szenátorait azokról a fiskális intézkedésekről, amelyekért a kormány felelősséget készül vállalni a parlament előtt.

A megbeszéléseken Marcel Ciolacu mellett részt vett Marcel Boloş pénzügyminiszter és Marian Neacşu kormányfőhelyettes is.

Fotó: rmdsz.ro

Categories: Aktuális, Slider