Európa-bajnoki ezüsttel kaptak új lendületet a repülő korong sportok!

Európa-bajnoki ezüsttel kaptak új lendületet a repülő korong sportok!

Sűrű és sikeres az idei nyár a Magyar Repülő Korong Szövetség számára. Augusztus második hetében Európa-bajnokságon szerepelt, az U20-as Ultimate frizbi válogatott Olaszországban. A tavalyi VB győzelem után éremszerzés reményével utaztak a fiatalok Padovába. A rendkívül erős mezőnyben többek között a házigazdák és a másik fő esélyes franciák legyőzésével egészen a döntőig menetelt a 16 fős mixed válogatott. A döntőben azonban a svájci ellenfél 15:10 arányban jobbnak bizonyult, így Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a magyar U20-as mixed Ultimate válogatott.

Az újabb éremszerzés kiváló felvezetése az ősszel induló hazai sportág-népszerűsítésnek. Szeptembertől ugyanis már távképzéses formában is megismerhetik a testnevelő tanárok a sportág oktatás módszertanát, valamint 500 iskolába juttatja el ultimate oktatási csomagját a Magyar Repülő Korong Szövetség.

Ezt megelőzően azonban rangos nemzetközi esemény házigazdája lesz a szövetség. Augusztus 21-27. között a szarvasi arborétum festői környezetében rendezi meg a Magyar Repülő Korong Szövetség a Disc Golf sportág Masters Európa-bajnokságát.  Európa 28 országából 153 játékos regisztrált az EB-re. A versenyt bárki ingyenesen megtekintheti, aki megváltja belépőjét az Arborétumba. További részletekért érdemes felkeresni a www.mrksz.hu oldalt.”

Erdősi Zoltán elnök,

Magyar Repülő Korong Szövetség

Categories: Főoldal-5, Környékünk