Rekord határforgalom a hétvégén

Rekord határforgalom a hétvégén

Megközelítőleg 595.700 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát szombaton több mint 159.300 járművel a be- és kilépőoldalon, ez lévén az idei év eddigi legmagasabb, egyetlen nap alatt regisztrált határforgalma – tájékoztatott vasárnap a határrendészet, írja az Agerpres.

A közlemény szerint a kilépőoldalon több mint 304.100 személy jelentkezett ellenőrzésre.

A legnagyobb forgalmat a román-magyar határon regisztrálták, itt több mint 285.000 személy lépte át a határt. A Bulgáriával közös határátkelőknél megközelítőleg 141.300 személy jelentkezett ellenőrzésre.

A belépőoldalon 291.613 személy jelentkezett ellenőrzésre, közülük 19.463-an ukrán állampolgárok. 2022. február 10-e óta 5.535.378 ukrán állampolgár érkezett az országba.

A határrendészet tájékoztatása szerint jelenleg az ellenőrzés a határátkelők maximális kapacitásán zajlik, a személyzetét bővítették, hogy a jelentősen megnövekedett forgalmat megfelelő módon kezelni tudják.

A határrendészek arra kérik az utazókat, hogy ne csak a nagylaki és a giurgiui határátkelőket használják. Emlékeztetnek, hogy a román-magyar határon 12, a román-bolgár határon pedig 11 határátkelő működik személyek, személygépkocsik és tehergépkocsik számára.

A határforgalomról a Traffic online alkalmazásban lehet tájékozódni, amely a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ oldalon érhető el.

Fotó: illusztráció, Facebook

Categories: Aktuális, Slider